miercuri, 10 iunie 2009

15%-Romania

Citeam un articol al Domnului Serban Toader, Senior partner KPMG Romania, in care vorbeste despre un sondaj facut in tarile Europei si Asiei privind solutiile pe care respondenti le vad pentru iesirea din criza. Studiul cuprinde tari diferite ca putere economica, sociala si asezare geografica.
Nu doresc sa copiez cifrele si informatiile furnizate de Dl. Serban Toader ci doar sa comentez cum raspusul conationalilor mei.
Spre deosebire de tari ca Germania, Belgia, Franta, Spania, unde cetatenii, cu stat vechi capitaliste, cred in proportie de 24-40 % ,ca interventia din parte guvernelor si a statului este cea care va scoate economiile din criza, romanii dau un credit statului de 15%.
Procentul mic nu-l pun pe faptul ca noi detinem resurse sau rete magice cu care batem criza, ci doar ca nivelul de incredere in instutiile statului este grav erodat. Mie si acest procent de 15% mi se pare foarte mult, inclin sa cred ca au raspuns cei care lucreaza sau au afaceri cu statul.
Cred ca noi romanii am renuntat de mult sa ne bazam "pe stat". Poate nu e un lucru atat de tragic, cel putin stim cum stam si ne conservam credintele in vederea gasirii altor repere de incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu