miercuri, 23 septembrie 2009

Seringi si prostitutie

....si inca si iara raman consternata de ideile marete ale ganditorilor poporului nostru.
Ni se propun 2 proiecte, automatele pentru cei dependenti de droguri si legalizarea prostitutiei.
Sa vorbesc de prostitutie. Ei bine, sa o legalizeze. Nu ca asa am deveni un popor mai sanatos, ci doar s-ar strange ceva bani la visteria statului. Oricat ne-am ascunde "in papusoi"( zic corect cred) aceasta veche meserie se practica si functioneaza sub forme mai apropiate sau mai departate de litera legii. Nu numai in Romania ci si in alte tari de pe pamant. Stim cu totii ca unele tari atrag multe miliarde de dolari din aceasta forma de turism.
Doresc sa vorbesc despre problema consumului de droguri.
Mie mi se pare ca a pune automate cu seringi si droguri usoare este vazuta ca o ultima solutie de ajutorare a celor catorva zecii de mi de persoane care au aceasta problema.
Ma intreb care au fost celelalte masuri luate pentru aceste persoane. Cate programe guvernamentale s-au desfasurat? Cate spitale avem pentru vindecarea sau ameliorarea celor dependenti de droguri?
Cate campanii de prevenire am facut in scoli pentru expunerea corecta a efectelor consumului de droguri, fie ele si "usoare"?
Cate cabinete medicale, cati psihologi sunt in scolile si universitatile noastre?
Eu zic ca mai inainte de a propune cineva maine sa facem automate cu bere de 4% alcool pentru cei dependenti sa gasim raspunsuri corecte la intrebarile de mai sus. Nu ca as considera alcoolismul o boala mai usoara.
Cred ca ar fi mult mai sanatos sa gasim metodele si banii pentru prevenirea consumului de droguri si ajutarea celor dependenti.
Cred ca alocarea de resurse pentru infiintarea unor automate cu prezervative in scoli si universitati ar fi mult mai benefica copiilor nostri.
Cred ca ar trebui alocati bani pentru functionarea cabinetelor medicale in care sa fie cel putin un psiholog in scolile in care invata copii nostri.
Si daca mai raman ceva fonduri suplimentare, va rog puneti cate un automat cu aspirina, paracetamol si pansamente sterile in holul unui spital, macar intr-unul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu