marți, 17 noiembrie 2009

Carte de vizita

Ma gandesc ca atunci cand dam o carte de vizita nu ne dorim sa ne inghesuim in portofelul cuiva sau in sufletul cuiva . Pur si simplu cred ca inmanarea unei carti de vizita este un gest personal si de respect.
Exista un protocol al prezentarii unei carti de vizita. Cunoasterea acestui protocol ne foloseste in a continua o discutie inceputa intr-o anumita conjunctura si mai ales a pastra o comunicare coerenta si periodica.
Nu mica mi-a fost astazi mirare cand la un numar de telefon al unei persoane foarte cunoscuta in piata imobiliara sa raspunda o alta persoana, mai bine zis o domnisoara de la compartimentul de vanzari.
Am incercat sa gasesc fel de fel de explicatii.
Pana la sfarsit tot nu am reusit sa inteleg de ce sa am un nr de telefon la care oricum nu raspund. Am pus punct intrebarilor mele si m-am decis sa-i propun directorului meu sa-mi permita ca numarul dinsului de telefon sa apara pe carte mea de vizita :)
Desigur, glumesc.
Deci, domnilor si doamnelor, cartea de vizita are cateva cerinte de baza: nume, prenume, nr. telefon, adresa de email. Puteti sa omiteti nr de telefon sau adresa de email. Pot intelege asta. Ce nu voi putea sa inteleg este chestia aia cu" unde dai si unde se raspunde" .
Pentru oamenii de business mi se pare de neinteles, am zis.
PS. Ultima noutate, cartea de vizita fara numar de telefon si adresa de email.
A aparut o oare o noua clasa sociala?

Un comentariu:

  1. Buna,as fi incantat daca ati face parte din echipa 100 Ro,si v-am putea citi articolele cat mai des pe blog.Bafta si va astept sa imi trimiteti adresa dvs de e-mail unde va voi trimite invitatia de publisher.Bafta,si va astept.

    RăspundețiȘtergere