joi, 10 noiembrie 2011

Viitorul intors la trecut.

Viitorul bun ca si trecutul. La prima vedere pare o nebunie sa gandesti asa. Cum? Sa-ti doresti viitorul ca trecutul?
Raspunsul meu, da. Astazi lumea se confrunta cu 1.000 de probleme si toate au nevoie de rezolvare in acelasi timp. O sa ne amintim ca si alta data a fost la fel. personal nu cred, lumea a avut 1.000 de probleme dar nu toate trebuiau rezolvate in acelasi timp.
sa ne gandim:
- crize peste crize, nu gasim rezolvare la una si apare alta;
- state puternice ce nu visau vreodata ca se vor confrunta cu imense datorii publice;
- siteme financiare, economice, sociale, educationale etc, care trag sa moara si nu stim cu ce sa le inlocuim sau cum sa le repunem pe linia de plutire;
- dezvoltari economice halucinante pentru vreme de criza- modelul China.
O vorba populara spune'cresti, cresti pana te opresti", dilema este unde te opresti, la plus 10, la zero sau pe minus.
Pana si expresia"unde-s multi puterea creste" este demonetizata. Se vede cu ochiul liber ca slabiciunile unui singur stat integrat intr-un puternic sistem politic si economic, poate rostogolii ca bulgarele de zapada intreaga constructie.
Deficite stabilite dupa nicio regula. In cazul Romaniei un deficit de 1,9% nu face altceva decat sa acopere dobanzile ce vin la scadenta in 2012. Stiu, acest deficit e pe placul FMI. 1,9% le ofera siguranta ca vor recupera dobanzile si vor rostogolii datoria. Cel puntin pentru 3-4 ani FMI are planul facut. Noi putem spera la un singur lucru, 2012 sa fie la fel de bun ca 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu