luni, 2 noiembrie 2009

Gentlemen agreement

" A gentlemen's agreement" is an informal agreement between two or more parties. It may be written, oral, or simply understood as part of an unspoken agreement by convention or through mutually beneficial etiquette".

Incep cu aceasta definitie pe care o putem gasi cu toti pe Wikipedia.
Multi dintre noi am uitat ce inseamna sa ne respectam intelegerille facute. Nu mai raspundem la emailuri, de telefon nici nu poate fi vorba.
Nu o sa pot intelege vreodata de ce se procedeaza astfel. Cutuma, ca despre aceasta este vorba, se aplica din ce in ce mai mult in relatiile contractuale.
Pana la criza eram atat de importanti incat nu aveam vreme sa raspundem la mesaje. Astazi suntem afectati de criza si nu avem un paterintatea cuvintelor de raspuns.
Dar, domnilor si doamnelor, putem sa invocam mii de scuze, unele dureros de adevarate de genul"sa vad daca au platit, sau intreb la contabilitate sau... nu am incasat", trebuie sa ne onoram intelegerile avute.
Primul pas incepe cu raspunsul la mesajale primite .

Eu inca mai astept ca o sa invatam si ceva bun de la capitalismul invechit.Cum ar fi ca o zi din saptamana sa aiba motto-ul de "gentlemen agreement"?
Si inca mai sper...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu