joi, 25 iunie 2009

Bacalaureat

Am citit cateva comentarii interesante despre bacalaureat si tinerii care-l sustin.
Nu vreau sa vorbesc despre "filosofi sau tampiti". Doresc sa-mi arat increderea in tineri. Nu trebuie sa cerem inainte de a darui. Un tanar va deveni in timp imaginea educatie pe care o primeste.
Nu vreau sa dau vina pe societate, pe scoala pe familie....nu vreau sa fac o culpa generala.
Cred ca "traim intr-o vreme a tranzitiei " care nu se mai termina. Improvizam sisteme originale, copiem din alte sisteme de invatamant, promovam imagini care nu au nimik cu valoare...Nu critic asta, trebuie sa ne asumam vremea in care traim si gasim drumul pe care tinerii sa poata merge spre o viata normala.
Imi aduc aminte ca in tinerete am fost intr-o tabara internationala la Paris si am fost socata cand o parte din colegii mei nemti sau italieni nu stiau cine este Rodin. Mi s-a parut o blasfemie cand -am vazut ca rad de "Ginditor". Astazi as zimbi doar si mi-as spune"Nu trebuie sa stim toti cine a fost Rodin' , important este sa vedem ca fiecare meserie si-a recapat prestanta ei.
Nu trebuie sa fi citit toate cartile din "Biblioteca din Alexandria". Trebuie sa le spunem tinerilor ca orice profesie o sa-si aleaga or sa fie respectati daca o fac cu profesionalism. Nemtii au si astazi bresle ale dulgherilor, zidarilor etc. O sa fiti mirati decat respect se bucura din partea comunitatii.
Si am o dorinta,
Sa nu judecam tinerii inainte de a face ceva pentru pentru educatia lor.

2 comentarii:

  1. perfect adevarat. tinerii sunt produsul familiei si societatii. nimeni nu se naste bun sau rau. cum devine - bun sau rau - depinde de familie si de societate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc foarte frumos pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere