vineri, 31 iulie 2009

cifre...si "sub cifre"

Zi de zi suntem bombardati de stiri de genul" cifra de afaceri a companiei x s-a contractat in perioada...... cu ..% fata de aceeasi perioada a anului trecut.., banca Y inregistreaza o scadere a profitului cu "t" milioane...... si ma intreb, oare cat o sa fie contractatia reala a economiei romanesti la finele lui 2009?
(Sper ca in perioada alegerilor prezidentiale sa nu citesc cat de bine ne este si ca am intrat deja pe crestere).

De cateva zile ministrul nostru de finante, dl.Pogea ne-a anunta ca economia noastra se va contracta cu 8 procente. Nu incerc acum sa descoper care au fost cifrele pe care domnia sa le-a folosit pentru a ajunge fix la 8.
Oare cum reusesc politicienii nostri sa treaca cu atata seninatate de la discursuri ce contineau procente de 2.5% la cele de 8%?
Ma aplec insa cu tristete asupra cifrei 8, oare cati oameni vor suferi pentru "8"?.
Daca 115.000 de IMM-ri si-au suspendat activitatea pana la 31 mai si alte inca 100.000 vor continua sa-si intrerupa activitatea pana la finele lui 2009, mai adunam si cateva sute ce vor intra in insolventa, cifra celor care nu vor avea un loc de munca in urmatoarele luni va fi "x"'multiplu de 8.
Domnule ministru, cand anuntati aceste cifre mari spuneti-ne si ce masuri intentioneaza sa ia guvernul pentru cei cateva sute de mii de oameni care nu au inteles exact expresia "se va contracta".
PS. veste buna pentru mine este cea venita din America ,0.70% crestere pentru 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu